Accommodatie

Onbekend

Opstelling SC Muiden JO12-2

Op wederom een kletsnatte zaterdagochtend treden de toppers van sc muiden 12 2 voor het eerst sinds lange tijd aan op natuurgras.
Ook dit keer treffen zij een op papier pittige tegenstander: sv Huizen 12 2. ( huizen afkomstig uit 1e klasse waar het toch redelijke resultaten haalde)

Het lichte overwicht van Huizen in de beginfase resulteert in een snelle en ietwat ongelukkige 3-0 achterstand voor sc Muiden. Maar al snel kruipt sc Muiden steeds meer uit zijn schulp en wordt het de bovenliggende partij.
Het geluk lijkt vandaag helaas niet aan Muidense kant. Na een aantal goede doelpogingen staan de paal en de lat (2×) een doelpunt in de weg.
Het is rond de 20e minuut dat Ivo uiteindelijk toch de verdiende 3-1 binnen schiet.

In de resterende 10 minuten tot de rust volgt een rits kansen en mogelijkheden maar het vizier staat niet op scherp en zoals  eerder aangegeven onbreekt het nodige geluk. Wanneer het wel lukt de bal tussen de palen te krijgen blijkt  de goede keeper van Huizen  een flinke sta in de weg.

Ruststand 3-1.

Het begin van de tweede helft vertoont eenzelfde spelbeeld. Een sterker Muiden en een gevaarlijk counterend Huizen. Één van die counters levert Huizen de 4-1 op. Dat hier een overduidelijke overtreding op Fokke aan vooraf ging was de matig fluitende scheidsrechter ontgaan. Op advies van de coach lijkt de scheidsrechter  nog wel even de VAR te gaan raadplegen. Hij is echter niet plan op zijn beslissing terug te komen. Sterker nog hij komt helemaal niet meer terug....

Onder leiding van een nieuwe scheidsrechter volgt niet veel later na de dubieuze 4-1 ook nog de 5-1. Hiermee lijkt de wedstrijd gespeeld.

Muiden toonde echter opnieuw aan over een team te beschikken dat nooit opgeeft. Het bleef, ondanks de barre weersomstandigheden, het matige veld en dito leiding:  "voetballen".
Met de aanwijzing iets minder met de bal te lopen en nog sneller over te spelen gaat Muiden het laatste kwart in.
Met 2 doelpunten brengt Ivo, die hiermee zijn hatrick compleet maakt, de spanning weer terug in de wedstrijd.
Ondanks enkele mogelijkheden die nog volgen wijzigt de stand niet meer.

Eindstand 5-3.

Gezien het spelbeeld was een gelijkspel op zijn minst verdiend geweest.
Jammer, maar toch heeft dit team zich opnieuw minimaal gelijkwaardig kunnen tonen aan een tegenstander van heel behoorlijk niveau.
Met inzet, discipline en teamgeest ook dit keer als pijlers van het spel. Als  Muiden dit weet vast te houden en blijft combineren met verzorgd voetbal zal een volgende overwinning snel weer volgen.