29 augustus 2015 12:00

Accommodatie

Onbekend

De SC Muiden D1 speelde zijn thuiswedstrijd tegen WV-HEDW D5 in Amsterdam. Naast en om de Jaap Edenbaan bevinden zich ca. 30 sportvelden met circa 20 verenigingen met ieder zijn eigen identiteit. Met dank aan

Voor het D1 team was het grote veld nog even wennen. Maar voor de tegenstander ook en in de eerste minuten scoort Davin de eerste treffer. 1-0. Ook de buitenspel regel is een nieuwe uitdaging en kans tegelijk. Langs de lijn werd deze regel door Jef ook weer even uitgelegd aan de ouders langs de lijn. De vlaggers deden ook hun best om rechtvaardig te vlaggen.

Snel daarna scoort Constantijn de tweede. 2-0 voor. Vanaf afstand scoort Leon de 3-0 met een hoge bal in de kruising. Onhoudbaar voor de keeper.Tussendoor worden enkele goede corners genomen.

De tegenstander moet het vandaag hebben van counters. Ook blijkt zo’n groot veld een stukje breder dan vorig jaar. Dan maakt Emile met een lobje over alles heen de vierde treffer, 4-0 voor. En Constantijn vlak daarna maakt de 5-0. Uw reporter vandaag kan zijn verslag niet bijhouden.

De tegenstander herpakt zich dan en uit een vrije trap wordt net onder de lat door gescoord. 5-1 op de teller. De D1 gaat weer vol in de aanval, waarop de WV een counter maakt en de 5-2 maakt.

Tijd voor rust en wat drinken op deze zonnige zomerdag. Coach Aart neemt met het team de laatste tactieken door en de tweede helft kan beginnen.

Beide teams gaan na rust gelijk op en over en weer wordt goed gevoetbald. Het grote veld en warme weer doen ook mee en af en toe zijn er wat fysiekere duels met een blessure. Dan een snelle aanval van de D1 en staat Emile net buitenspel, terwijl zijn bal het net al heeft geraakt. Na een counter volgt een vrije trap voor WV. Met een hoge bal wordt het 5-3.

WV krijgt weer vertrouwen. “nog maar twee” gaat het door het team. Bij een aanval van WV botsen keeper Calvin een Jesse N. tegen elkaar. Met wat hulp van de coaches strekken de mannen zich weer uit. Jesse N. herpakt zich en met een lange bal over iedereen heen, schiet Jesse de 6-3 op het scorebord.

Dit komt hard aan bij WV.

Weer een aanval van SC Muiden en Emile houdt het hoofd koel en kapt de keeper uit en scoort de 7-3. Na een tegenaanval van WV-HEDW maakt SC Muiden nog een counter en Max schiet het leer over de vingertoppen van de keeper naar de 8-3.