Datum

22 februari 2020 9:00

Accommodatie

Onbekend

Met windkracht 7 in de rug vertrok de jo 12 2  vroeg in de ochtend richting Almere. Daar troffen zij een oude bekende: AS'80 12 1. Weliswaar heeft sc Muiden hen tijdens de vorige competitieronde met 6-3 verslagen. AS'80 presenteerde zich toen al als een vervelende, fysiek sterke en technisch vaardige tegenstander.
Zij zijn de huidige competitie niet voor niets gestart met twee ruime zeges.

Ook tijdens deze wedstrijd zette AS'80 van begin af aan sc Muiden onder druk met snelle combinaties en goede individuele acties. Dit zorgde ervoor dat sc Muiden de eerste 15 minuten niet méér kon doen dan tegenhouden. Met het nodige kunst en vliegwerk eindigde dit kwart zoals het begon 0-0.

Het 2e kwart ging sc Muiden de duels wat feller aan en kwam hierdoor wat beter in de wedstrijd. Het resulteerde in de 20e minuut in één van de spaarzame counters. Bas speelt zichzelf handig vrij en stuurt Ivo de diepte in. Deze stuit helaas op de goed uitgekomen keeper.
In het restant van dit kwart volgen nog enkele dreigende counters. Zo stuurt Daniëlle met een strakke bal langs de lijn Ivo nog maar eens de diepte in. Meer dan een corner levert zijn poging helaas niet op.
Ondanks dat AS'80 de bovenliggende partij is komen zij, mede door het goede verdedigen en knap keeperswerk, niet tot scoren. Hierdoor neemt bij hen de irritatie merkbaar toe.

De tweede helft vertoont eenzelfde spelbeeld, een aanvallend AS'80 en een hardwerkend en stug verdedigend sc Muiden.
Met de bij AS'80 groeiende irritatie neemt ook de ruwheid van hun spel toe. Dit in combinatie met een steeds waziger fluitende scheidsrechter maakt dat de opdracht voor sc Muiden nog lastiger.
In de 40e minuut lijkt de scheidsrechter te fluiten voor een overtreding maar laat vervolgens, om onduidelijke reden, toch doorspelen. De bal komt terecht bij de vrijgekomen linksvoor van AS'80 . Zijn inzet wordt in eerste instantie nog knap door Jan gekeerd, maar bij zijn tweede poging is het alsnog raak.
Ondanks de hevige protesten van Muidense kant wordt de goal goedgekeurd: 1-0.

Muiden neemt in de fase die volgt even kort het initiatief.
Zo bezorgt Joram in minuut 45  met een goede actie de bal bij Ivo die opnieuw op de keeper stuit.
Uit de corner van Bas die daarop volgt komt Fokke een paar centimeter te kort om binnen te kunnen koppen.
Niet veel later strandt een mooie combinatie tussen Hugo, Zakaria en Joshua in schoonheid.

Op jacht naar de gelijkmaker laat sc Muiden de ruimtes achterin wat groter worden. 10 minuten voor tijd profiteert AS'80 hiervan door 2-0 te maken.

Muiden gaat nog hartstochtig op zoek naar de aansluitingstreffer. Wisam is met een vrijetrap van zo'n 20 meter nog het meest dichtbij. Zijn poging gaat echter over het doel.
Eindstand 2-0.

Ondanks het harde werken dit keer dus geen resultaat voor de 12 2. Maar gezien de lastige omstandigheden en kwalitatief sterke tegenstander is dit absoluut geen schande.

Het vertoonde spel, de inzet en teamgeest geven voldoende perspectief op een snelle "drie punter".

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!