Scheidsrechter

Dhr. J. de Jong

Accommodatie

Onbekend

Een snijdende wind raast over de Muidense velden als sc Muiden 12 2 in de 2e bekerronde Sporting Almere treft, drie weken geleden nog tegenstander in de competitie. Toen werd er nipt met 4-3  verloren.
In de spelersgroep van Muiden was goed te merken dat men gebrand was op revanche. ( de bekerstrijd was zelfs op het schoolplein een populair gespreksonderwerp). Zozeer zelfs dat Danilo bereid was met anderhalf been het doel te verdedigen!

Muiden schoot dan ook uit de startblokken en stond binnen 6 minuten op een 2-0 voorsprong door goals van Ivo en Fokke.
De 2-1 volgde al snel en er ontspon zich een echte bekerstrijd.
In hoog tempo golfde het spel op en neer. Het kenmerkende verzorgde positiespel van Muiden kwam niet helemaal uit de verf maar de spanning vergoedde veel.

De ijverige Hugo leek na 10 minuten iets van die spanning weg te nemen door na een mooie rush de 3-1 aan te tekenen. Een minuut later stond het echter alweer 3-2. Vlak voor het einde van het eerste kwart volgde ook de 3-3.

In het tweede kwart schakelde Muiden nog een versnelling hoger wat resulteerde in een licht overwicht.
In de 27e minuut was het Bas die zichzelf knap vrij speelde, hij zocht vervolgens met een geplaatst schot van afstand de rechterbovenhoek, de bal werd  door de keeper uit de kruising getikt, belandde voor de voeten van Tuur die er als de kippen bij was om van dichtbij de 4-3 binnen te tikken.
Zo ging Muiden verdiend met een voorsprong de rust in.

In de tweede helft was Muiden de bovenliggende partij . Het spel oogde wat verzorgder. De verdediging kwam nauwelijks nog in de problemen. En als er al gevaar dreigde dan was daar altijd nog de ijzersterk spelende Jan , gesteund door zijn solide spelende kompanen in de achterhoede: Daniëlle,Thijs en Jack , omdat te neutraliseren.   Aanvallend  nam het aantal kansen op een doelpunt toe. Zo zette Joram met een slimme steekpass Ivo alleen voor de keeper. Deze redde echter knap
De keeper van Sporting hield Muiden in die fase met meerdere goede reddingen van een grotere voorsprong af.
Tot de 40e minuut: Bas omspeelt met een mooie passeerbeweging zijn tegenstander,  hij vindt met een afgemeten voorzet Jan die op zijn beurt de bal verlengt tot bij zijn broer(tje) Ivo. Deze weet de bal vervolgens met een werkelijk  schitterende volley onhoudbaar achter de keeper te werken: 5-3

De marge van 2 houdt echter opnieuw niet lang stand.
Uit één van de spaarzame gevaarlijke momenten die Sporting in de 2e helft weet te creëren scoren zij de 5-4. De wedstrijd blijft hierdoor ongemeend spannend.
In de 56e minuut maakt Fokke aan alle spanning een eind door op fraaie wijze de beslissende 6-4 binnen te schieten.
Aan het einde van wedstrijd nam bij Sporting de frustratie de overhand. De opnieuw prima leidende Jan de Jong smoorde dit vakkundig in de kiem door snel af te fluiten.
De overwinning en daardoor de volgende ronde in de beker is hiermee een feit!

Wat een strijd,inzet en teamgeest heeft dit team weer laten zien. En ...dit keer 4 kwarten lang!  Chapeau!

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!