Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Op een waterkoude maar eindelijk weer eens droge zaterdagochtend treden de toppers van jo 12 2 aan tegen N.V.C 12 1.

Tijdens de warming up oogden de jongens van sc Muiden wat laconiek en zo begonnen zij ook hun wedstrijd. Een gevaarlijke houding tegen de koploper die zich al snel presenteert als een goed voetballende ploeg.

Met verzorgd combinatiespel zorgt N.V.C. ervoor dat Sc Muiden snel na het eerste fluitsignaal  van de opnieuw uitstekend leidende Jan de Jong achteruit wordt gedrukt. Al binnen zes minuten kijkt sc Muiden hierdoor tegen een 0-2 achterstand aan. In het vervolg van het eerste kwart komt de wedstrijd langzaam wat meer in evenwicht en vlak voor de eerste time out scoort Ivo na een knappe solo de aansluitingstreffer.

Na enkele noodgedwongen wijzigingen zien we in het tweede kwart een compleet ander Muiden. De altijd betrouwbare Danilo laat zich nu ook coachend gelden. Daniëlle herpakt zich pirma en zorgt samen met de sterk spelende Jan en uitblinkende Hugo voor rust en zekerheid achterin. Op het middenveld speelt Bas zoals altijd tactisch  sterk en brengt de multifunctionele Boris veel dynamiek in het spel. Op de flanken zorgen Ivo en Fokke voor constante dreiging en in de punt van de aaval speelt de ijverige Joram misschien wel zijn beste wedstrijd tot nu toe.

N.V.C. komt nauwelijks meer aan voetballen toe en de terechte gelijkmaker valt in de 25e minuut als Ivo verwoestend uithaalt en 2-2 maakt.

Dit tevens de ruststand.

Na de rust verandert er niets aan het spelbeeld. Muiden valt aan en N.V.C kan zich alleen maar beperken tot tegenhouden. Één van de spaarzame aanvallen van N.V.C. wordt verwerkt tot corner, deze valt op miraculeuze wijze binnen en geheel tegen de verhoudingen in komen zij zo toch weer op voorsprong:  2-3.

Maar zoals inmiddels alom bekend heeft de 12 2 een team dat zich niet zomaar gewonnen geeft. Tien minuten voor tijd is Fokke het eindstation van een mooie aanval: 3-3. In de minuten die dan volgen raast er een blauw witte orkaan over het veld en krijgt N.V.C nauwelijks kans om adem te halen.  Een van de vele corners die Muiden krijgt wordt door de Naardense defensie bijna omgezet in weer een gevaarlijke counter. Muiden staat "hoog" op de helft van de tegenstander. Maar Danilo doet goed mee , pikt de bal rond de middenlijn op,  besluit op doel te schieten, de bal gaat over alles en iedereen heen en valt schitterend binnen: 4-3!

Nog geen twee minuten later gooit Ivo met een schot van afstand de wedstrijd in het slot en bepaalt de eindstand op 5-3. De drie punten zijn binnen.

Weer een geweldige wedstrijd. Gespeeld in een hoog tempo met ongekende strijdlust en veerkracht.