Zwaluwen Jeugd Beker O15 finale Groep 2 Finale

Randhoornweg 100
1422NE
UITHOORN
tel. 0297-563681

Vandaag zaterdag 3 juni speelde SC Muiden JO15-1 de bekerfinale in Uithoorn. Het zijn de voetbaljongens onder de 15 jaar die dit seizoen al een hele reeks beker wedstrijden in de regio hebben gewonnen. De finale werd gespeeld tegen de Vinkeveense voetbaclub Hertha en werd gespeeld op neutraal terrein. De weg naar de finale was lang. Het team van SC Muiden, uitkomend in de eerste klasse, wist een drietal teams uitkomend in de hoofdklasse aan haar zegekar te binden. In de halve finale was Spirit uit Hoogkarspel de tegenstander. Het werd een zinderende wedstrijd die pas na penalty's werd beslist.
Ook de finale werd een bloedstollende pot voetbal. In de eerste helft waren er veel kansen over en weer. Uiteindelijk was de ruststand 2-2. In de tweede helft begon de vermoeidheid een rol te spelen en werd er niet meer gescoord. Tijd dus voor de keepers om hun kunsten te vertonen. Uiteindelijk bleek Ayaan, de keeper van SC Muiden, een briljante penalty killer te zijn; hij wist 3 van de 4 penalties te stoppen en besliste de penalty reeks daarmee voortijdig. Een uitzinnig team bestormde het veld en nam de beker verdiend mee naar huis. Coach A. Doufikar, die een hecht team heeft weten te smeden van zijn ploeg gaf aan trots te zijn op de progressie van zijn spelers dit seizoen en is vol vertrouwen dat zijn team volgend jaar opnieuw kan stunten.