Maxisweg 20
1398BT
MUIDEN
tel. 0294-269043

De laatste wedstrijd van het seizoen leek op voorhand niet zo’n lastige pot te worden. Loosdrecht stond immers stijf onderaan met een doelsaldo van -50. Maargoed, onderschatting van de tegenstander heeft ons team in het verleden wel vaker genekt. Daarnaast ontbraken er verschillende vaste krachten en moest tweede (!) reserve aanvoerder Benne een creatieve opstelling uit de mouw schudden. De boodschap bij aanvang: “Speel de wedstrijd rustig uit en loop je niet helemaal stuk!”

Aanvankelijk konden we prima invulling geven aan deze oproep en stonden we na een minuut of twintig door goed uitgespeelde aanvallen en goals van Wesley, Gerben en Jay-li op een comfortabele 3-0 voorsprong. Daarna kwam helaas de klad erin. We creëerden veel kansen, maar wisten weinig af te maken. De keeper van Loosdrecht stond bij de heenwedstrijd, die we met 1-7 wonnen, nog in de spits. Op deze plek kwam hij, helaas voor ons, veel beter tot z’n recht.

In de tweede helft werd ons spel er niet beter op en kwam Loosdrecht door geknoei in de achterhoede (ik kijk naar jou Dave) op 3-1. Gelukkig maakte onze zelfbenoemde Pirlo uit de Polder zijn fout al snel goed en viel uit een door hem opgezette aanval de 4-1. De vorm uit het eerste kwart wisten we echter niet terug te vinden. Sterker nog, Loosdrecht kwam op 4-3 en we maakten het onnodig spannend voor onszelf. Gelukkig keepte Rodrigo een fantastische wedstrijd en hield hij ons, niet voor het eerst dit seizoen, op de been.

Onder leiding van routinier Han van Wees kon muiden2.jpgde wedstrijd zonder kaarten en met enkel hier en daar een berisping tot een goed einde worden gebracht en bleven verdere doelpunten aan weerszijden uit. Na afloop snelden we ons naar de kantine. Daar stonden de door Ed (Namens Za 2 nog gefeliciteerd met je welverdiende lintje Ed!) en Wil getapte kannetjes bier al klaar en kon er geproost worden op een krappe overwinning en de veiliggestelde 2e plek in het eindklassement. Volgend seizoen gaan we in de regio Amsterdam weer voor het kampioenschap!