Jan en Wisam zijn gastspeler

Accommodatie

Onbekend

Opstelling SC Muiden JO12-2

Met eindelijk weer een beetje zon aan de hemel treft sc Muiden 12 2 voor de derde achtereenvolgende keer een tegenstander uit Almere: Waterwijk 12 3.

Kijkend naar de uitslagen van Waterwijk wordt een lastige ochtend verwacht. Niets is echter minder waar.
Sc Muiden schiet uit de startblokken en met veel druk en flitsend combinatiespel overrompeld het zijn toch kwalitatief redelijke tegenstander totaal.

Dit resulteert in snelle voorsprong. Al in minuut 2 schiet de uitstekend spelende Ivo na een aanval over veel schijven de 0-1 binnen.
Weer 2 minuten later vinden Tuur en Wisam via een mooie en snelle combinatie van achteruit de vrijstaande Bas op het middenveld, die weet met een schitterende steekpass Ivo vrij te spelen, die op zijn beurt is niet onbaatzuchtig , behoudt het overzicht en legt de bal goed breed op Joram die koel en beheerst de 0-2 binnenschiet.
Muiden laat ook in de minuten die volgen zeer goed voetbal zien. Constant wordt de vrije man gevonden, veel snelle combinaties met 1 keer raken,  posities worden van elkaar overgenomen en dit alles in hoog tempo.
Ondanks een flink aantal kansen en mogelijkheden duurt het tot de 14e minuut voordat de 0-3 van Fokke op het scorebord verschijnt.

Met een frisse Thijs voor de goed spelende Daniëlle gaat Muiden in het tweede kwart door waar het mee begonnen is: goed voetballen.
Het levert dit kwart desondanks geen doelpunten op. Ruststand 0-3.

Daar komt snel in het derde kwart verandering in als Fokke na een knappe actie zijn tweede van de ochtend scoort: 0-4. Het verzet lijkt nu volledig gebroken en in minuut 36 loopt Muiden uit naar een 0-5 voorsprong na opnieuw een goal van Fokke die hiermee zijn sterke optreden bekroont met een hattrick.

De overmacht van Muiden werd door de mee opgekomen Wisam nog even benadrukt met een heerlijke panna, die met veel gejuich werd begroet door het publiek langs de kant.

Muiden neemt vervolgens wat gas terug en laat Waterwijk nog terugkomen tot 2-5.  Dichterbij komt waterwijk mede dankzij het goede keeperswerk van Jan niet meer.

En zo heeft Muiden de eerste driepunter van deze competitie te pakken.
Na een ontzettend sterk optreden, van niemand uitgezonderd!  Zelfs de coach van Waterwijk en de scheidsrechter waren complimenteus over het door Muiden  vertoonde spel.