Corona protocol - uitgangspunten

Corona protocol - uitgangspunten

Corona Protocol


Op deze pagina wordt het coronaprotocol van SC Muiden als omni vereniging, waar diverse sporten worden beoefend, beschreven. Het is opgesteld om het opstarten van de sportactiviteiten in goede en vooral veilige banen te leiden. Rekening houdend met de richtlijnen vanuit de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek noodverordening COVID-19 - 29 april 2020 t/m 19 november 2020), Centrale overheid 19 november 2020 en de KNVB/KNHB. Het protocol is goedgekeurd door het hoofdbestuur van SC Muiden en door de gemeente Gooise Meren. Daarmee heeft SC Muiden toestemming om volgens dit protocol uitvoering te geven aan het hervatten van de buitensport.
In de loop van de tijd zijn er aanpassingen geweest die na goedkeuring zijn verwerkt in het protocol.


Uitgangspunten bij het opstellen van dit protocol zijn:

  • Spelers, trainers en vrijwilligers komen en gaan naar/van het SC Muiden complex volgens de daarvoor opgestelde richtlijnen. Deze richtlijnen zijn in dit protocol opgenomen en up-to-date gehouden en dus beschikbaar voor iedereen. .

  • Trainers zullen 10 minuten voor aanvang van de training op het veld aanwezig zijn en zorgen dat het materiaal conform de daarvoor opgestelde richtlijnen aanwezig is. Na de training ruimen zij het materiaal zelf op en verlaten het terrein weer conform de daarvoor opgestelde richtlijn.

  • Trainers worden voorzien van een hesjes zodat ze als zodanig herkenbaar zijn.

  • Vanuit de gemeente Gooise Meren zullen de BOA’s ook af en toe toezicht komen houden op het SC Muiden complex. In geval er overtredingen worden geconstateerd zullen zij in eerste instantie met ons naar een passende oplossing zoeken. Indien nodig zullen zij ook corrigerend en verbaliserend optreden.

  • Binnen SC Muiden is een corona coördinator aangesteld: Hein van Kooij (ad interim) invullen. Deze fungeert als aanspreekpunt voor officiële instanties. De corona coördinator is tevens de vraagbaak voor spelers, ouders, trainers en vrijwilligers inzake de corona problematiek.

  • Contactgegevens: corona@scmuiden.nl (bij voorkeur) en 06-52107765 (bij enige urgentie)

  • Iedereen mag binnen en buiten sporten, en publiek is toegestaan.  Houdt u aan de adviezen tegen verspreiding van corona ook als u gevaccineerd bent of corona heeft gehad.

 • De hygiënevoorschriften van het RIVM moeten worden nageleefd. 

 • Daarnaast moet worden voldaan aan de richtlijnen dat je thuisblijft als je ziek of verkouden bent of als iemand uit jouw huishouden positief op het coronavirus is getest.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!